Assalamualaikum wbt...
Alhamdulillah, akhirnya CoklatKu memulakan Kelas Hands-On Chocolate.
Apa yang akan anda pelajari di class kami:
Alhamdulillah, akhirnya CoklatKu memulakan Kelas Hands-On Chocolate.
Apa yang akan anda pelajari di class kami:
1. Mengenali jenis2 coklat - converture/real choc & compound
2. Penyediaan coklat dengan teknik pencairan dan tempering yang mudah, murah dan amat sesuai dengan keadaan persekitran anda.
3. Pelbagai teknik pencairan coklat (double-boiler, warmer, microwave etc)
4. Mengenali jenis2 acuan/mould
5. Membuat sendiri filling/inti- cecair, ganache (strawberry,blueberry,mocha) & nutty (almond, raisin,bubble)
6. Teknik mewarna & tips mendapatkan warna yang light & kilat.
7. Membuat Lolichoc.
8. Membuat Chocolate Box
9. Membuat Chocolate Bar
10. Membuat Oreo Chocolate & Oreo Edible Images
11. Teknik hiasan chocolate-transfer sheet,
12. Teknik packaging
13. Tips cara membersihkan acuan.
14. Tips cara penyimpanan coklat pada suhu bilik
15. Tips cara penghantaran selamat melalui pos.
SPECIAL:
Marketing TIPS 4P
Fee: Depends on Location
2. Penyediaan coklat dengan teknik pencairan dan tempering yang mudah, murah dan amat sesuai dengan keadaan persekitran anda.
3. Pelbagai teknik pencairan coklat (double-boiler, warmer, microwave etc)
4. Mengenali jenis2 acuan/mould
5. Membuat sendiri filling/inti- cecair, ganache (strawberry,blueberry,mocha) & nutty (almond, raisin,bubble)
6. Teknik mewarna & tips mendapatkan warna yang light & kilat.
7. Membuat Lolichoc.
8. Membuat Chocolate Box
9. Membuat Chocolate Bar
10. Membuat Oreo Chocolate & Oreo Edible Images
11. Teknik hiasan chocolate-transfer sheet,
12. Teknik packaging
13. Tips cara membersihkan acuan.
14. Tips cara penyimpanan coklat pada suhu bilik
15. Tips cara penghantaran selamat melalui pos.
SPECIAL:
Marketing TIPS 4P
call/sms :0197347789(zue) / 0137582510 (Yani)
No comments:
Post a Comment