Pages

Sunday, August 7, 2011

Hands-On Chocolate Class

Assalamualaikum wbt...
Alhamdulillah, akhirnya CoklatKu memulakan Kelas Hands-On Chocolate.


Apa yang akan anda pelajari di class kami:

1. Mengenali jenis2 coklat - converture/real choc & compound
2. Penyediaan coklat dengan teknik pencairan dan tempering yang mudah, murah dan amat sesuai dengan keadaan persekitran anda.
3. Pelbagai teknik pencairan coklat (double-boiler, warmer, microwave etc)
4. Mengenali jenis2 acuan/mould
5. Membuat sendiri filling/inti- cecair, ganache (strawberry,blueberry,mocha) & nutty (almond, raisin,bubble)
6. Teknik mewarna & tips mendapatkan warna yang light & kilat.
7. Membuat Lolichoc.
8. Membuat Chocolate Box
9. Membuat Chocolate Bar
10. Membuat Oreo Chocolate & Oreo Edible Images
11. Teknik hiasan chocolate-transfer sheet,
12. Teknik packaging
13. Tips cara membersihkan acuan.
14. Tips cara penyimpanan coklat pada suhu bilik
15. Tips cara penghantaran selamat melalui pos.
SPECIAL:
Marketing TIPS 4P

Fee: Depends on Location
Date : Every Saturday & Sunday Only
Time : 9 am to until complete (normally until 5-6pm)
Location :
1. Tmn Sierra Perdana, Masai, Johor (RM180)
2. Tmn Megah, Batu Pahat, Johor (RM200)
3. Tmn Melati, Muar, Johor (RM220)
  • Only 2 student for every class
  • Hands-on class
  • Bring back ALL chocolate produced (100pcs ++/1.5kg)
  • & also bring back filling
  • Note & recipies will be provided
  • FREE: 1pc mould

Berminat?
call/sms :0197347789(zue) / 0137582510 (Yani)

No comments:

Post a Comment