Teori, nota lengkap 12 pages diberi...
Membuat filling...secret resipi...
Teknik membuat shell & mengisi filling cecair
Belajar packing...
100% Hands-on...SEMUA hasil akan dibawa pulang...
- Maxsimum 2 student for every class
- Hands-on class 100%
- Bring back ALL chocolate produced (100pcs ++)
- Note & recipies will be provided
- FREE : 1 Mould (boleh pilih)
- DISCOUNT 50% : Chocolate Warmer & Chocolate Compound & Filling
& BANYAK LAGI...
xrugi joint:) InsyaAllah...
APA YANG AKAN ANDA PELAJARI:
1. Mengenali jenis-jenis coklat- couverture/real coklat dan compound
2. Penyediaan coklat dgn teknik pencairan dan tempering tanpa menggunakan marble, penghawa dingin dan termometer. Mudah dan Murah.
3. Teknik-teknik pembuatan coklat
4. Mengenali jenis2 acuan
5. Membuat filling/inti cecair/gananche (strawberry/blueberry/mocha) & Nutty (almond/raisin/bubble)
6. Teknik mewarna coklat
7. Membuat LoliChoc, Choco Box, Coklat bar, dan lain-lain.
8. Coklat oreo & oreo edible image
9. Teknik hiasan transfer sheet.
10. Teknik packaging.
11. Cara membersihan acuan dan penyimpanan serta penghantaran selamat.
SPECIAL
12. Marketing TIPS 4P (Price/Product/Place/Promotion)
Pembelajaran sepanjang hayat. Boleh hubungi saya bila-bila masa sahaja.
Fee: Depends on Location
Date : Saturday & Sunday ONLY
Date : Saturday & Sunday ONLY
(will be updated from time to time)
Time : 9 am until complete
Time : 9 am until complete
Location :
1. Tmn Sierra Perdana, Masai, Johor (RM180)
2. Tmn Megah, Batu Pahat, Johor (RM200)
3. Tmn Melati, Muar, Johor (RM220)
1. Tmn Sierra Perdana, Masai, Johor (RM180)
2. Tmn Megah, Batu Pahat, Johor (RM200)
3. Tmn Melati, Muar, Johor (RM220)
For any enquiry, kindly emel zu_ni08@yahoo.com
or
Contact us at:
1. Zue - 0197347789/0127858539
2. Yani - 0137582510/0127242015